In SPV werken docentenplatforms samen, elk voor één profiel in het nieuwe vmbo. Deze platforms vormen de (inhoudelijke) schakel tussen onderwijs en beroepsopleiding en beroep. Voor docenten organiseren de platforms activiteiten met als doel ontwikkelingen in de beroepspraktijk te vertalen naar onderwijs.
Vanaf komend schooljaar (augustus/september 2025) worden de geactualiseerde syllabi van kracht voor de profielen BWI, MVI, M&T en PIE. Leerlingen die in augustus/september 2025 starten met het profielvak doen in 2027 examen op basis van deze nieuwe syllabi.
Na het succes van vorig jaar organiseren SBB en SPV ook in 2025 een bijeenkomst voor scholen die leerwerktrajecten aanbieden. Op 8 oktober bent u van harte welkom bij SBB in Zoetermeer.
25 jaar vmbo – het jubileumjaar is voorbijgevlogen! Tijdens het slotfeest op maandag 2 juni in congrescentrum NBC in Nieuwegein werd er teruggekeken én vooruitgeblikt, maar vooral feest gevierd, onder het motto ’Het vmbo is een plek waar je je talent kunt ontdekken en je skills kunt vieren.’
Bouwen met natuurlijke materialen en met ruimte voor de natuur, daarover gaat het in het nieuwe keuzevak ‘Biobased en natuurinclusief bouwen’. Je hoeft niet ‘groen’ te zijn om het keuzevak te omarmen, zeggen Cor de Ridder (Platform vmbo BWI) en BWI-docent Henk van Ginkel. “We hebben het vooral over gezónd bouwen.”
Hoe kom je aan praktijkopdrachten waardoor leerlingen écht ervaren hoe het is om tewerken in de retail? Sinds kort kunnen docenten Economie en Ondernemen inspiratieopdoen bij een online opdrachtenbank.
Op NXT Maarsbergen ontwerpen docenten gezamenlijk het nieuwe curriculum voor de bovenbouw van de beroepsgerichte Vakhavo. In álle lessen wordt gestart vanuit een beroepsgerichte situatie, en de leerlingen maken gebruik van de praktijklokalen van het vmbo.